Gastenboek

fotoNogmaals heel erg bedankt voor de lessen die ik bij jou heb gehad. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en van geleerd. Ik voel me nu ook een stuk zekerder op de weg!

Zoals afgesproken hieronder een stukje voor in het gastenboek:
Nadat ik twee keer op ben geweest voor mijn praktijkexamen bij een andere rijschool, en ook twee keer ben gezakt, zag ik weinig of geen verbetering in mijn rijden en werd ik hierdoor meer onzeker over mijzelf. Ik heb toen besloten dat het beter zou zijn dat ik verder zou gaan bij een andere rijschool. Dat leek mij verstandig, omdat een ander toch vaak op een andere manier naar je kijkt en beoordeelt. Via mijn vriend, die ook bij Experience gelest heeft en hier erg goede ervaringen mee had, kwam ik bij Experience terecht. Ik heb bij Experince een aantal lessen gehad, om mijn rijgedrag te verbeteren/aan te passen. Na een eerste les bij Johan besefte ik meer en meer waarom ik twee keer gezakt was, omdat ik toen pas goed leerde rijden. Het was in het begin even moeilijk, omdat ik sommige dingen anders aangeleerd had. Ik voelde me soms nog wat onzeker in de auto en was soms ook wat terughoudend. Maar door de methode van Johan en zijn manier van les geven, heeft mij dit meer zekerheid gegeven. De lessen bij Johan hebben echt mijn ogen geopend. Het klinkt misschien raar, maar achteraf ben ik blij dat ik de eerste en de tweede keer niet geslaagd was, want ik had misschien een gevaar op de weg kunnen zijn als ik per ongeluk wel geslaagd was. Na de lessen bij Johan heb ik dan ook eindelijk mijn rijbewijs gehaald!
Johan, ontzettend bedankt voor de fijne lessen!
Groetjes Lieke

 

koen geslaagdIk ben Koen van Baardwijk en heb de 1e keer mijn rijbewijs gehaald. Ik had een tip gekregen dat deze rijschool goed aangeschreven stond, dus ben ik hier gaan lessen of dat echt zo is. Het is echt zo. Een goede methodiek is heel belangrijk en die heeft Johan en voert deze ook uit. Zeker als je de hardopdenkmethode toepast heb je een heel voordeel. Ik heb dat zelf niet altijd gedaan en daarom heeft het ook even tegen gezeten. Doe dat wel!! Ik heb hier altijd met veel plezier gelest en nooit met tegenzin in de auto gezeten. Ik raad deze rijschool zeker aan, Johan bedankt!!

Gr. Koen

geslaagd rijschool experienceOp mijn 17e ben ik begonnen met rijlessen. Ik had heel veel zin om te rijden maar al snel kwam ik er achter dat het veel moeilijker was dan ik had gedacht. Ik heb zelfs een aantal keren gehad dat ik de handdoek in de ring wilde gooien omdat ik dacht dat ik het nooit zou leren. Gelukkig is Experience rijopleidingen gespecialiseerd in faalangst en heeft Johan me erg geholpen. Niet alleen met auto rijden maar ook met mijn onzekerheid en faalangst.  Johan geeft goede vergelijking zodat je goed van je foutjes kan leren. Er werd mij ook geleerd dat fouten maken helemaal niet erg is zolang je er maar van leert! Als ik moest rijlessen was ik meestal erg zenuwachtig. Johan heeft me toen aangeboden om een hypnose sessie te komen doen. Natuurlijk nam ik dat aan, ik wilde graag van mijn zenuwen af. Dat was een groot verschil in de auto. Niet alleen in de auto maar ook ik het dagelijks leven. Ik heb veel meer rust en zelfvertrouwen. Zelfs de nacht voor dat ik op examen ging heb ik zelfs goed geslapen. Het heeft wat tijd gekost maar ik ben erg blij dat ik mijn rijbewijs in 1 keer heb behaald en wil daar Johan heel erg voor bedanken!

Groetjes Vera

rijschool experienceToen ik 17 werd ben ik bij Johan begonnen met lessen. Ik heb de nodige lessen gehad en nooit heb ik met tegenzin in de auto gezeten. Belangrijk is dat je goed luistert naar wat Johan zegt, als je dat doet komt het snel goed. Ik had daar persoonlijk wat moeite mee. Bijvoorbeeld met de zogenaamde hardop denk methode die Johan toepast (hierbij noem je alles op wat je tegenkomt). Ik vond dit in het begin zo moeilijk dat ik besloot om het niet meer te doen. Ik werd toen al gewaarschuwd dat dit me extra lessen ging kosten. Uiteindelijk waren mijn lessen uit het pakket op en was ik nog niet op examenniveau. Johan zei dat als ik nu drie lessen hardop ging denken, dat ik dan zou gaan slagen. Dit dit deed ik één les en volgens Johan was ik toen al klaar voor mijn examen. Het komt er dus op neer dat ik deze methode al lang had moeten toepassen. Dit geeft maar even aan dat wanneer je goed luistert naar wat er gezegd wordt, dat het dan gaat lukken. Johan heeft genoeg ervaring om te weten wat goed voor je is. Tijdens het rijden hamert Johan erg op de fouten die je maakt. Dit is in het begin niet altijd leuk maar het zorgt er wel voor dat je goed leert rijden. Wanneer je alleen maar positieve geluiden van je instructeur hoort raak je overmoedig en val je op het examen door de mand. Johan traint nou eenmaal, zoals hij dat zelf zegt, voor een 9. Als je dan op je examen wat minder rijdt heb je nog altijd een 6 en slaag je.  Toen mijn examen in zicht kwam bood Johan mij een zogenaamde hypnose sessie aan. Dit zou mijn examenstress wegnemen en zorgen dat ik met zelfvertrouwen op examen ging. Ik had persoonlijk niet het gevoel dat ik veel stress had voor mijn examen maar ik besloot het toch te doen. Het was het waard: de avond voor het examen viel ik zo in slaap, ik heb geen spanning gevoeld en ook tijdens mijn examen raakte ik niet in paniek wanneer ik een foutje maakte. Uiteindelijk slaagde ik! Ik kan Experience Rijopleidingen erg aanraden!

Daan Musters

rijles waalwijkEen week geleden, op mijn 17e verjaardag, heb ik in één keer mijn rijbewijs gehaald! Door de goede verhalen over rijschool Experience heb ik besloten daar ook te gaan lessen. Al snel bleek de methode van Johan bij mij goed te werken! Op het begin paste ik de methode nog niet toe, hierdoor gingen mijn rijlessen niet zo goed. Waarna ik de methode wel toe ging passen, ging het een stuk beter en kon ik binnen een paar weken op examen! Vlak voor mijn examen heb ik mezelf nog door Johan laten hypnotiseren, waardoor ik rustiger was gedurende mijn rit. Eerlijk gezegd geloofde ik er eerst niet zo in maar het heeft zeker gewerkt! Johan, bedankt voor alle hulp en de fijne methode/rijlessen!

Groetjes, Lemmy van Wanrooij

 

rijschool sprang capelleIk moest er ook aan geloven, ik ben al eventjes 18 en het werd tijd om te gaan lessen. Door een vriendin kwam ik bij experience. Ik had het niet zo op autorijden omdat ik daar sinds 2 jaar een angst voor heb ontwikkeld. Johan is gespecialiseerd in rijangst en dat sprak mij erg aan. De eerste rijlessen vond ik erg leuk en leerzaam. Ik had toen ook nog niet veel last van mijn angst. Naarmate we meer deden in de lessen merkte ik dat ik bleef ‘hangen’ in mijn autorijden. Ik kwam maar niet verder met het goed kijken en paste de ‘hard op denk methode ook niet toe’. Door mijn angst en onzekerheid was ik teveel bezig met de auto en niet met het verkeer buiten de auto. Toen ik een aantal lessen verder was vond ik het lessen steeds ‘enger’ worden en was ik voor elke rijles bang. Op een gegeven moment kon ik niet meer slapen omdat ik wist dat ik de morgen daarna een rijles had, ik blokkeerde steeds in de auto. Johan had me al vanaf het begin af aan gezegd dat een hypnose sessie misschien niet zo gek was voor mij. Ik had een heel ander beeld over hypnose omdat ik het ken van tv maar dat is echt een heel ander soort hypnose. Ik weigerde elke keer het aanbod van Johan en bleef doorlessen met hetzelfde gevoel, daardoor kwam ik geen stap meer verder. Na nog meer lessen heb ik er toch voor een hypnose gekozen. Had ik dat maar VEEL eerder gedaan! Het rijden ging de eerste les na de hypnose veel beter en ik had veel meer rust in mijn hoofd, waardoor ik meer tijd had om te kijken. De lessen gingen beter en toen heeft Johan in overleg met mij een examen aangevraagd. Wel een faalangstexamen omdat ik mezelf daar fijner bij voelde. De paar lessen voor het examen heb ik veel zelfstandig moeten rijden en heeft Johan me steeds minder ‘geholpen’. Ik heb jammer genoeg pas aan het einde van mijn lessen de ‘hard op denk methode’ toegepast die mij nog heel erg heeft geholpen. Omdat je alles verteld wat je ziet en ook je beslissingen die je neemt weet Johan wat je gaat doen. Als je dan een verkeerde beslissing neemt kan Johan je nog helpen, en kun je het de volgende keer beter doen. Toen de examendatum steeds dichter bij kwam, kwamen er weer wel wat zenuwen bij mij. De dag voor mijn examen heb ik nog een hypnose bij Johan gehad die mij ook weer heeft geholpen. Voor het examen was ik erg zenuwachtig, maar toen ik eenmaal aan het rijden was stelde mijn examinator me gerust en ging het rijden steeds beter. Johan ik wil je erg bedanken voor het geduld wat je met me hebt gehad en de leerzame lessen. Experience is echt een aanrader voor iedereen en in het speciaal voor mensen met angst voor het autorijden!

Groetjes, Maud

geslaagd experience kaatsheuvel

Naar mijn mening is Experience rijopleidingen een van de beste rijscholen die er zijn. Het is misschien niet de grootste, in vergelijking met die van een rijschool in de buurt, maar het is zeker niet de minste. Bij Experience rijopleidingen zijn je inzet en het goed luisteren naar Johan een van de belangrijkste dingen. Als hij tegen je zegt, je moet dit maken en dat beheersen bij de volgende les, moet je dat gewoon doen. Het valt niet mee om dit elke keer op rij te doen, dat was bij mij ook het geval. Het enige nadeel aan de opleiding vond ik dat hier iets te veel op gehamerd werd, want sommige hoofdstukken kende je ook al als je het twee dagen achter elkaar even door las en niet elke dag. Verder vind ik dat Johan goed ziet wat je wel al goed beheerst en wat niet. Ook word je in het begin van de opleiding (als je nog weinig kan) vrijgelaten in het bedienen van de auto. Als jij bijvoorbeeld de koppeling nog niet goed beheerst helpt Johan je daarbij en ga je bijvoorbeeld alleen gas geven en sturen. Anderen kiezen ervoor om gelijk meer zelfstandig te doen. Verder kan ik iedereen die nog niet weet welke rijschool hij of zij zal kiezen Experience rijopleidingen aanraden. Niet alleen, omdat je inzet en het goed luisteren naar de rij-instructeur belangrijk zijn, maar voornamelijk omdat bij Experience veel aandacht wordt besteed aan het kijken, wat het belangrijkste is van heel het auto rijden. Als je zenuwachtig bent over het feit dat je de auto niet goed bedient, kan ik je vertellen, dat dat vanzelf komt. Het kijken is een heel ander verhaal. Ondanks dat Johan je genoeg helpt en advies geeft ligt het toch aan jou of je je rijbewijs in 20 lessen hebt of in 40 lessen. Dit is voor zeker 80 procent afhankelijk van het kijken. Om dit te oefenen moet je eigenlijk van begin af aan alles wat je doet en van plan bent hardop noemen. Het klinkt misschien stom als je jezelf zo hoort praten, maar het helpt je echt. Ik heb het zelf ervaren. Als ik eerder was begonnen met het hardop noemen van alles wat ik zag en van plan was, dan had ik mijn rijbewijs in zeker 10 lessen minder gehad. Toen ik eenmaal alles hardop aan het opzeggen was merkte ik na een paar keer al dat het min of meer automatisch ging. Verder heb ik een leuke en gezellige tijd samen met Johan bij Experience rijopleidingen gehad. Ik hoop dat je nu na mijn verhaal hier hetzelfde over denkt als ik en jij ook een leuke tijd mag hebben totdat dat rijbewijs in de pocket is.

Jari

geslaagd

Ik ben heel erg blij met mijn keus om bij Experience te gaan lessen. In de eerste plaats omdat Johan als enige doel heeft om jouw zo snel mogelijk je rijbewijs te laten halen en niet om zoveel mogelijk centen binnen te halen. In de eerste lessen leer je de basis dingen en stapje voor stapje werk je toe naar het echte auto rijden. Het belangrijkste wat ik namelijk heb geleerd is dat auto rijden veel meer is dan alleen maar weten hoe je een auto moet besturen, kijken, dat is het belangrijkst. Dit is iets wat Johan mij goed heeft geleerd. Ook alvast een tip die ik iedereen wil mee geven: zodra Johan begint over “de hardop-denk-methode”, zet dan je oren open! Ik heb zelf heel wat tijd en geld verspild door daar in het begin niet zoveel aandacht aan te besteden. Je leert zo alles goed in je op te nemen en zodra je dat doet ben je veel sneller klaar voor je examen. Doordat ik hier veel te laat mee begon ben ik de eerste keer gezakt. Johan is iemand waarbij je je op je gemak voelt, dit omdat hij heel rustig blijft en als je iets goed doet wordt het gezegd, maar ook als je iets fout doet dan wordt het gezegd, maar op een juiste manier. Hierdoor heb ik veel van mijn fouten geleerd. Ga niet zitten balen als je een foutje maakt, maar concentreer je op een oplossing en op een volgende situatie, ook dit scheelt lessen. Experience heeft zo nu en dan ook de mogelijkheid tot de Holland tour, ik heb hiervan gebruik gemaakt en dit was een erg leuke en leerzame dag! Je bent een hele dag bezig met auto rijden en dit is erg leerzaam. Kortom, leren auto rijden bij Johan is top! Luister gewoon goed naar Johan en zet jezelf in, maak het werk uit de boekjes die Johan aanbied, leer de stof (haal je theorie zo snel mogelijk!!!) en je hebt binnen no time je rijbewijs! Johan, bedankt voor alle lessen, ik zal ze misschien nog wel is gaan missen, maar ik ben ook blij dat ik nu zelf de weg op mag. De Experience was super!

Groetjes, Maarten van Kapel

Bij Experience Rijopleidingen ben je verzekerd van goede lessen en een gezellige instructeur! Johan is de man die jou snel kan voorzien van je rijbewijs! Door het lessen in en rondom Tilburg, het terugkijken van de beelden van jouw les, de juiste inzet en niet te vergeten de tips van Johan kan je binnen no-time op praktijkexamen. Dankzij Johan heb ik binnen 20 lessen mijn rijbewijs gehaald! Johan bedankt! Helemaal top!  Cas

rijschool kaatsheuvel

Ik ben bij de rijschool Experience terechtgekomen, omdat mijn zus hier ook gelest heeft! Deze rijschool was haar zeer goed bevallen en daarom leek het mijn ouders en mij verstandig om hier te lessen. In het begin gingen de lessen best wel goed, maar na een tijdje begon mijn zelfvertrouwen in de weg te zitten. Ik nam daardoor verkeerde beslissingen in het verkeer en had totaal geen overzicht en rust in mijn hoofd. Daardoor kwam ik erachter dat Johan ook aan medische hypnose doet. Ik heb bij Johan een sessie gevolgd om mijn zelfvertrouwen te verbeteren. De lessen die ik daarna heb gevolgd waren totaal anders. Ik had rust tijdens het autorijden en ik nam de goede beslissingen in het verkeer. De manier van lesgeven vind ik erg fijn. Je krijgt een praktijkboek en een werkboek waarmee je kan werken waardoor je weet wat er in de les van je verwacht wordt. Wat ik erg fijn vond, was dat Johan direct was. Hij zei wanneer dingen goed gingen, maar ook wanneer er dingen niet goed gingen. Ik ben ervan overtuigd dat mede door de goede lesmethode van Johan ik in 1 keer geslaagd ben voor mijn rijexamen! Als ik opnieuw zou moeten kiezen, zou ik zeker weer voor deze rijschool hebben gekozen. Ik heb totaal geen spijt gehad van mijn keuze. Johan, heel erg bedankt voor de goede rijlessen en deze rijschool is zeker een aanrader!

Groetjes Nathalie

experience rijopleidingen

En daar is dat ene moment dan, de nacht voor je examen. De meeste zijn super zenuwachtig en kunnen niet slapen. Hier had ik allemaal geen last van dankzij een eerdere hypnose van Johan. Zelfs die ochtend was ik nauwelijks zenuwachtig. Eenmaal gestart met mijn examen was het begin even spannend. Hoe werkt het? Weet je wel genoeg? Zal het lukken? Gelukkig begonnen we rustig. Dit komt mede door de keuze voor een faalangst-examen. Erg fijn! Ik kon even wennen en mijn zenuwen omzetten in autorijden, aan de hand van mijn onbewuste. Het examen ging goed. Ik was aan het rijden en voor ik het wist was mijn examen al weer afgelopen en liepen we terug naar de examentafel. Ik hoorde meteen dat ik was geslaagd. SUPER! Kortom: Toen ik begon met rijlessen had ik veel last van slapenloosheid, angst en het idee dat het me niet zou lukken, maar samen met Johan is het me gelukt! Ik heb mijn theorie en praktijk in één keer gehaald.

Bedankt Johan. Groetjes, Kim

kaatsheuvel geslaagd

Ik ben bij Experience terechtgekomen doordat mijn broer hier ook heeft gelest. Ik vond het leuk dat je op het begin al vrij snel al veel mocht doen, ik mocht bijvoorbeeld al vrij snel op de snelweg rijden. Ik had veel tijd om te lessen, dus ik had binnen drie maanden mijn rijbewijs gehaald. Johan is heel flexibel in de tijden, dus als je de tijd hebt om veel te kunnen lessen dan kan je snel je rijbewijs halen. Andere pluspunten van Experience zijn het gebruik van de camerabeelden in de auto en de proefexamens. Dankzij de camerabeelden zie je wat je fout doet en wordt je pas echt bewust van je fouten. Van de proefexamens leer je heel veel voor het echte rijexamen. Johan, bedankt voor de lessen. Experience is zeker aan te raden voor iedereen!

Groeten, Luuk

 

rijles in tilburgEen paar maanden na mijn 18e verjaardag vond ik het wel eens tijd om te beginnen met rijlessen. De keuze om bij Experience te rijlessen was voor mij snel gemaakt. Mijn broer had ook bij Experience zijn rijbewijs gehaald en was erg te spreken over Johan en zijn manier van aanpak. Dit heb ik zelf nu ook ervaren. De rijlessen waren erg goed en leerzaam. Wat ik vooral fijn vond was dat de camera in de lesauto continue aanstond. Als er een situatie naderhand werd besproken, haalde we soms de beelden erbij. Hierdoor werd het een stuk leerzamer. In de lessen mocht je zelf aangeven wat je extra wilde oefenen. Als je bijvoorbeeld over achteruit inparkeren nog niet helemaal tevreden was, mocht je het van Johan zo vaak overdoen als je wilde. Als je er daarna maar een goed gevoel over had. Johan wilde dat je altijd ontspannen achter het stuur zat. Je hoefde niet bang te zijn om fouten te maken. Hij vertelde me altijd dat het niet gaat om hoe vaak je fouten maakt, maar om hoe je ze oplost. Gewoon rustig blijven en zorgen dat het veilig gebeurd. De paar lessen vóór het examen reden we vooral ‘oefenexamens’. Hij deed zich dan voor als een examinator en we reden routes die je zo op je examen zou kunnen krijgen. Hierdoor wist ik precies wat me te wachten stond. Tijdens de rijlessen reden we vooral rond en dichtbij het CBR (het examencentrum). Dat was ideaal! Want elke weg waar ik met mijn examen moest rijden, had ik al minimaal één keer  tijdens mijn rijlessen gereden. Ik wist precies wat er ging komen als de examinator bijvoorbeeld zei: “Dan gaan we hier dadelijk naar rechts.” Een tip voor iedereen die nog op examen moet: Wees vooral zelfverzekerd en ben niet bang dat je zakt als je een foutje maakt. Ik liet mijn auto ook uitvallen voor het stoplicht. Dat maakt een examinator helemaal niet uit, als je het maar goed, veilig en snel oplost. Johan, bedankt voor de leerzame rijlessen! Je hebt me veel geleerd.  Veel succes verder en ik hoop dat je nog veel mensen kunt opleiden tot ‘echte’ automobilisten. Ik zat nooit met tegenzin in de lesauto, maar nu ben ik toch wel blij dat ik nooit meer hoeft te rijlessen!

Groetjes, Demi Knapen

geslaagd experience kaatsheuvel

De keus om bij Experience te lessen was niet zo moeilijk, mijn broer heeft hier ook zijn rijbewijs in 1 keer gehaald en was erg te spreken over Johan en zijn manier van rijles geven. Johan heeft altijd erg veel geduld bij mij gehad, mijn lessen gingen niet altijd even soepel maar toch had Johan steeds weer geduld. Door de goede begeleiding en het vele geduld is het mij gelukt om in EEN KEER te slagen voor mijn rijbewijs. Het lesboekje wat we kregen vond ik echt super fijn, je kan altijd terug kijken of juist je van te voren voorbereiden hoe een oefening moet. Nu heb ik al een week mijn rijbewijs en het rijden gaat dankzij de begeleiding van Johan die ik gehad heb nu erg goed. Ik ben zelfverzekerd en red mij goed alleen in het verkeer. De eerste keer macdrive zit er nu ook al op! Johan ik wil jou bedanken voor al je hulp en kan iedereen aanraden om zijn rijopleiding te volgen bij Experience.

Goetjes Lotje Westerhout

geslaagd kaatsheuvel

Ik weet nog precies hoe het ging, mijn eerste lessen in de toch best wel grote auto. Sturen en schakelen was al heel wat en 60 km per uur vond ik dood eng. Bij het idee dat ik ooit in een stad moest rijden vol mensen en stoplichten stopte ik er liever meteen helemaal mee. De auto deed niet wat ik wilde en het leek meer of hij mij bestuurde dan ik hem. Gelukkig was daar nog het Experience theorieboekje voor een beetje meer houvast. Telkens leerde ik wat bij en naar verloop van tijd kreeg zelfs ik er vertrouwen in dat ik ooit mijn rijbewijs zou halen. Ik denk dat een goede basis daarbij veel heeft geholpen, want op een gegeven moment wist ik wel hoe ik moest autorijden, nu moest ik het alleen nog toepassen. Wat toch wel weer wat moeilijker was dan het leek. Het ging met pieken en dalen, maar uiteindelijk had ik het door. Ik moest breed kijken! Informatie op tijd tot me door laten dringen, zodat ik geen overhaaste handelingen hoefde uit te voeren. En toen ging het een stuk sneller! Ik was meer overtuigd van mijn eigen rijkunsten, daardoor durfde ik beter te rijden en was het meteen ook een stuk leuker. De laatste lessen kwamen in zicht en hoe dichter het examen in de buurt kwam hoe meer ik dacht dat ik het niet zou halen. Ik vond dat best goed reed, maar maakte toch nog wel zo nu en dan een fout. Ik besloot je advies op te volgen en wat er ook zou gebeuren, gewoon doorrijden! Want je kunt het altijd nog halen! Dat was samen met goed vooruitkijken een van de beste tips, want anders had ik mijn rijbewijs waarschijnlijk niet gehaald. Ook al was het op het randje, ik had mijn rijbewijs binnen!! Ik heb in het weekend meteen gereden in de auto van mijn ouders en ze vonden dat ik zo zeker reed en goed wist hoe het moest. Nou dat heb ik dan toch mooi geleerd en ik kan zelfs goed parkeren! Tot slot, veel succes met het opleiden van nieuwe mensen! En ik hoop dat ze niet te vaak over gecompliceerde kruispunten hoeven te rijden, want dat vond ik steeds weer doodeng, haha. Bedankt voor alle lessen en zoveel geduld! En wie weet tot ooit, bij een aanhangwagen rijles.

Groetjes, Madelon

rijbewijs experience kaatsheuvel

Als wat oudere (47) rijbewijsloze ben ik op zoek gegaan naar een rijschool die me aansprak en die kwaliteit boven snelheid verkiest. Ik zat er al jaren tegen aan te hikken dat ik het rijbewijs graag wilde gaan halen en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben maar begonnen. Johan kwam op mijn verzoek langs om het een en ander uit te leggen over zijn rijopleiding. Hij is vooral heel duidelijk en je weet precies waar je aan toe bent. De rijlessen zijn vooral goed opgebouwd, door zijn ervaring weet hij snel wat je leerpunten zijn. Pas als je het ene kunt, mag je naar de volgende stap, die daardoor ook soepeler verloopt. Het werken met de camera aan boord is fantastisch, het laat zo goed zijn wat er wel en niet goed gaat en maakt je heel bewust van je rijgedrag. Zijn zelfgeschreven cursusboek is een aanrader. Zo was ik steeds goed voorbereid op de volgende lessen en kon ik rustig nog eens terugkijken naar vorige instructies.  Wanneer je dan op examen mag kun je ook gewoon goed rijden. Naast het feit dat Johan een man is met veel humor waren de gesprekken die we hadden heel plezierig en vlogen de lesuren voorbij. Hij legt de lat hoog, maar het lukt hem om je op dat niveau te krijgen. Ik zou het iedereen aanraden om bij Experience te gaan lessen. Johan: geweldig bedankt!

Met een groet, Koos Jansen

rijles kaatsheuvelToen ik 18 jaar werd, wilde ik leren autorijden. Maar de vraag was toen bij welke rijschool ik me zou gaan inschrijven, om te leren autorijden. Ik heb op het internet gekeken naar verschillende rijscholen, maar de rijschool van Johan, Experience, sprak mij vanaf het eerste moment aan. Ten eerste sprak het hoge slagingspercentage bij het CBR mij erg aan. Daarnaast dacht ik dat de structuur van de rijlessen en de methode, die gehanteerd werd om te leren autorijden, erg bij mij pastte. Ik zocht namelijk een rijschool, die gericht was op rijles geven in combinatie met faalangst. Door mijn faalangst verliepen de rijlessen in het begin niet soepel. Het rijden op zich ging prima, maar het zelfvertrouwen was erg laag. Ik wilde alles in een keer goed doen, maar dit ging natuurlijk niet. Door Johan heb ik geleerd, om in de loop van de tijd, met meer zelfvertrouwen auto te rijden. Dit komt doordat Johan rustig, maar erg correct is. Op het moment dat het goed gaat, geeft hij dit aan. Maar op het moment dat het absoluut niet goed gaat geeft hij dit op een rustige manier ook aan. Op deze manier leer je goed en zelfverzekerd autorijden. Verder vond ik het erg fijn dat er onaangekondigd bepaalde handelingen zonder oefening uitgevoerd moesten worden. Op deze manier moet je goed nadenken over een handeling. Zo leer je wat je juist wel en juist niet moet doen in bepaalde situaties. Tijdens de rijlessen heb ik ook erg veel te maken gehad met de camera. Via deze camera worden de rijlessen opgenomen. Aan het eind van een les werden er vaak camerabeelden terug gekeken van bepaalde situaties. Johan sprak dan met mij over de voorgevallen situaties. Vaak had ik een beeld bij een bepaalde situatie die dan niet overeen kwam met de werkelijkheid. De camerabeelden zijn dus erg leerzaam en het vergroot je bewustwording tijdens het autorijden. Als je bijna klaar bent voor het examen krijg je nog enkele proefexamens. Persoonlijk vond ik dit erg fijn, omdat je op deze manier weet wat je te wachten staat en wat er van je verwacht wordt. Johan heeft ervoor gezorgd dat ik goed en bewust heb leren autorijden. Hij heeft ervoor gezorgd dat mijn faalangst in de auto is verminderd. Hij haalt het beste uit iedereen en ik weet zeker dat dat de reden is dat ik in één keer geslaagd ben voor mijn autorijbewijs!

Groetjes Charlotte

rijles tilburgOmdat ik natuurlijk het liefst in één keer mijn rijbewijs wilde halen, heb ik op internet gezocht naar rijscholen met een hoog slagingspercentage. Zodoende kwam ik uit bij Experience. Na het behalen van mijn theorie-examen ben ik z.s.m. begonnen met de praktijklessen. Ik voelde me in het begin onzeker en onhandig als de motor weer eens afsloeg terwijl Johan nog wel zo zei ‘rustig de koppeling los laten komen’. Nadat ik inzag dat ik inderdaad geduld moest hebben en me niet moest laten opjagen, ging het een stuk beter. Johan benadert de problemen die je tegenkomt heel persoonlijk, iets wat ik als erg prettig heb ervaren. Ook vond ik het verhelderend om op video-opnamen mijn eigen rijgedrag terug te zien. Het is erg confronterend waardoor ik veel bewuster werd van mezelf.  Johan heeft me niet alleen goed (daar gaan we vanuit!) leren autorijden, maar  heeft me ook het gevoel gegeven dat ik niet bang hoef te zijn in het verkeer. Hij probeert het beste eruit te halen wat erin zit en ik geloof zeker dat dat de reden is dat ik in één keer ben geslaagd!

Groetjes, Merel

Ik heb altijd met veel plezier gereden bij Experience Rijopleidingen. Ik heb voor deze rijschool gekozen naar aanleiding van de slagingspercentages van het CBR. Ik vond de sfeer tijdens de lessen heel prettig. Johan bleef altijd rustig en kon goed uitleggen hoe alles moest. Niet alles werd gelijk vanaf het begin tot in de puntjes uitgelegd, maar vaak moest ik het zelf eerst proberen om er achter te komen hoe het niét moest. Dit vond ik zelf erg prettig en ik denk dat ik daar dan ook veel van heb geleerd. Waar ik ook veel van geleerd heb, zijn de proefexamens op het eind. Er werd dus net gedaan of het een examen was, Johan liet mij gewoon mijn gang gaan en als ik in de problemen raakte, moest ik dat zelf weten op te lossen. Als het echt niet anders kon, greep hij in. Daarbij vond ik de camerabeelden ook erg leerzaam. Tijdens de rit werd alles vastgelegd op video en later werden deze beelden door Johan en mij bekeken en geanalyseerd. Hierdoor kon ik zien dat situaties soms toch anders waren dan ik dacht. Kortom, ik ben heel erg tevreden over mijn keuze voor deze rijschool.

Bedankt, Johan!

chinese driving lessonsThe experience driving school teaches you how to drive on the road, this not only tell you how to get a driving licence, but also tell you how to drivie safelly on the road. Here by, I would like to appreciate my coach Johan, who puts a lot of efforts on me. When I made  quite a lot mistakes, he always explains to me with driving skills patiently.  I didn’t  suppose that I can get my driving licences with the first time, but during the exam, I always remember what johan told me” driving normally, be yourself” Finally, I did it. Choose Johan, you will never be regretful.

我之所以选择则说驾校, 是因为教练johan有着独特的训练方法, 根据每个人的弱点安排特定的培训课程, Johan不仅仅是教你如何拿到驾照, 他更加看重的是如何在道路上安全驾驶, 我对考试一直没有信心, 特别是考试前的几段课程, 但是Johan并没有放弃我, 他只是告诉我“ 考试时发挥平常水平,相信你自己的能力”。很荣幸的是, 我在第一次路考中顺利通过。 Johan 谢谢你!

Xudong Yu International Business Administration Tilburg University The Netherlands